• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi-STK
  • Kültür - Sanat/Eğitim
  • Emniyet-Adliye
  • Sağlık - Yaşam
  • Spor
  • Manşet
  • Video Galeri Yazarlar
  • Ara
SON DAKİKA:
12:19
FÜ Hastanesi'nde Sağlık Çalışanlarına KKKA Eğitimi
11:54
YRP Karakoçan İlçe Başkanı Karaboğa: "Karakoçan Artık Söz Değil, Kalıcı Yatırım İstiyor"
Video Galeri Yazarlar
FÜ Hastanesi'nde Sağlık Çalışanlarına KKKA Eğitimi
FÜ Hastanesi'nde Sağlık Çalışanlarına KKKA Eğitimi
YRP Karakoçan İlçe Başkanı Karaboğa:
YRP Karakoçan İlçe Başkanı Karaboğa: "Karakoçan Artık Söz Değil, Kalıcı Yatırım İstiyor"
Elazığ ADD Başkanı Karabulut'tan 20 Temmuz Mesajı:
Elazığ ADD Başkanı Karabulut'tan 20 Temmuz Mesajı: "Kıbrıs Barış Harekâtı'nın Kazanımları Korunmalıdır"
SGK İl Müdürü Palaoğlu'ndan Yapılandırma Uyarısı: Son Başvuru Tarihi 31 Ağustos
SGK İl Müdürü Palaoğlu'ndan Yapılandırma Uyarısı: Son Başvuru Tarihi 31 Ağustos
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi-STK
  3. Alan "Lojistik merkez kaçınılmazdır"
Ekonomi-STK
Yayınlanma: 17 Ekim 2024 - 16:22
Güncelleme: 23 Ekim 2024 - 23:52

Alan "Lojistik merkez kaçınılmazdır"

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ilimiz ve bölgemizin son yaşadığı depremle birlikte lojistik merkeze olan ihtiyacın ne kadar elzem ve hayati olduğunun ortaya çıktığını ifade etti

Ekonomi-STK
17 Ekim 2024 - 16:22
Güncelleme: 23 Ekim 2024 - 23:52
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Alan
İlimizin yaşadığı 2020 ve 2023 şiddetli depremlerle, deprem dirençli bir şehir konumuna yükseldiğini, sorunlu yapı stokunun büyük oranda yenilenmekle birlikte deprem sonrası hem kamu kurumları hem de STK’ların olaylara müdahale etme konusunda oldukça tecrübe ve birikim sahibi olduklarını ifade eden Başkan Alan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
“Elazığ, yaşadığı depremler sonrası devletimizin gayretli adım ve çalışmalarıyla depreme dirençli bir kent haline geldi. Özellikle zemini sağlam rezerv alanlarına yapılan TOKİ konutları ile halkımız güvenli evlerine ulaştı. 2023 depremiyle birlikte ağır hasarlı olan konutlar için de hak sahiplerine verilmek amacıyla yine çok elverişli alanlarda konut yapımına devam ediliyor. Süreç tamamlandığında yaklaşık 35 bin konut hak sahiplerine teslim edilmiş ve şehrimiz deprem güvenli bir il konumuna yükselmiş olacak.”

Şehrimizi depreme dirençli bir il konumuna getirmenin önemli bir başarı olduğuna dikkat çeken ve bu konuda önemli çalışmalar yapan tüm kamu kurumları ve siyasilere teşekkür eden Başkan Alan, bu aşamadan sonra Elazığ’a lojistik merkez yapılmasının bölgede yaşanması beklenen deprem sonrası kısa sürede müdahale için şart olduğunu ifade etti.
Bölgemizin son günlerde şiddetli depremlerle sarsıldığına dikkat çeken Başkan Alan;  “Dün Malatya'da meydana gelen ve ilimizle birlikte birçok şehri etkileyen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de Sivas'ta 10 dakika arayla 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşmesi de gösteriyor ki bilim adamlarının dikkat çektiği ve oldukça yıkıcı olacak Bingöl-Yedisu ,Erzincan Tunceli ve Elazığ -Karakoçan,Palu bölgesinde her an yeni bir deprem olması mümkün. Bu bölgede yaşanacak olası bir depremde en yakın ve bu konuda en tecrübeli olan il olarak Elazığ’a önemli bir göreve düşecek. Ticaret ve Sanayi Odası olarak 14 Mayıs 2023 genel seçimleri öncesi ilimizden milletvekili seçileceklerden beklentilerimize yönelik yayınladığımız 12 madde arasında yer alan “Lojistik Üs Projesi”nin desteklenerek hayata geçirilmesi talebimizi seçim öncesi kamuoyuna ilan etmiştik. Bu manifestomuzu ilan etmekle kalmayıp, o tarihten bugüne, konuyla ilgili taleplerimizi önemine ve aciliyetine binaen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız olmak üzere her fırsatta dile getirmiştik. Deprem bölgesine kısa sürede hem arama-kurtarma ekip ve ekipmanları hem de yaşamsal malzemeler ulaştıracak kapsamlı ve lojistik merkezin ilimizde kurulmasına yönelik uzun süreden beri çağrılar yapmamıza ve konunun ciddiyetine dikkat çekmemize rağmen bugüne kadar lojistik merkez ile ilgili yöneticilerimiz ve siyasilerimizden herhangi bir açıklama gelmediğine şahit olmaktayız.”

“LOJİSTİK ÜS, DEPO DEĞİLDİR”
AFAD gibi depremle ilgili önemli bir kurumun İl Müdürünün Lojistik Merkezi;  çadır, battaniye ve diğer gıda maddelerinin muhafaza edildiği depo olarak ifade edip bu amaçlı depolarının zaten mevcut olduğunu ifade etmesini talihsizlik bir açıklama olarak gördüklerini  belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, “Lojistik Merkezi demek devasa bir operasyonel organizasyon demektir. Gönderilen malzemeleri ayırma, tasnif, soğuk hava deposu, ürünleri soğuk zincirle ulaştırma, kategorize etme, yükleme ve en önemlisi de ürünlerin afet iline ulaşması sonrası orada bunları kimin, nereye, nasıl indireceği belli olan bir organizasyondur. Ticaret ve Sanayi Odası olarak dile getirdiğimiz Elazığ Lojistik Merkezi’nin hedefi; bölgemizde lojistik hizmet veren firmalara ve lojistik sektörüne yatırım yapacak yeni girişimcilere, nakliye, depolama, dağıtım ve intermodal taşımacılık imkânları sağlamaktır. Bu projemizle, ilimizde yeni İş fırsatları oluşturup ticaret ve bölgesel yatırımlar aracılığıyla büyümeyi sağlayan daha rekabetçi bir bölge ekonomisi için tedarik zincirini pekiştiren kapsamlı bir lojistik piyasası oluşturarak, hem piyasaya hem de olası depremlerde tüm bölgeye gerekli tüm desteklerin anında ve verimli bir şekilde ulaştırılmasıdır.”

“BİRÇOK PAYDAŞLA HAYATA GEÇİRİLECEK”
Lojistik Üs Projesinin birçok kamu kuruluşunun koordine ve desteğiyle hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Alan; “Proje;  Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi,  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Teknova Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi, Elazığ Ticaret Borsası, Fırat Kalkınma Ajansı ve diğer tüm paydaşlar işbirliği ile İlimizde üretilen veya ilimiz üzerinden dünya pazarına sunulan ürünlerin taşıma, hem ilimizde hem de limanlarda depolama ve dağıtım operasyonlarının iyileştirilmesine ve yönetilmesine doğrudan katkı sağlayacak; karayolu, demiryolu, havayolu taşımacılığı, dağıtım, depolama, elleçleme, konsolidasyon, ayrıştırma, gümrükleme, ihracat, ithalat ve transit işlemleri gibi lojistik kapsamındaki tüm hizmetlerin verileceği Elazığ Lojistik Üssünü ilimize kazandırılması sağlanacaktır.”

BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN?
Yaşanan depremler sonrası bölgenin en önemli ihtiyacı olan, olası büyük depremler sebebiyle birçok ilde üretimin durması sonucu ciddi sorunlar yaşanacağı gerçeğinden hareketle, atlattığı birçok depremle artık güvenli şehir haline gelen, konutları kadar fabrikaları da depreme dirençli olan Elazığ’da yapılacak bir Lojistik Üs, bölgenin can kurtarıcısı olacağı gibi yeniden inşasında da etkin roller oynayacak stratejik bir adım olacaktır. 
 Son yaşadığımız depremlerle birlikte Lojistik Üs Merkezine olan ihtiyaç bir kez daha ortaya çıkmış ve “bugün değilse ne zaman” anlayışıyla bunun yapılmasının ne kadar elzem olduğu görülmüştür. Bizler iş dünyası temsilcileri olarak öncelikle siyasilerimize açık mektup olarak bu konuya bir kez daha dikkat çekiyor ve somut adımlar atılmasını bekliyoruz”

# #ekonomi #lojistik #merkez
EDİTÖR
Elazığın Sesi
Elazığın Sesi
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Şaban Şuşa
1 yıl önce

İdris başganın iki yıl önce yapacağım diyerek vadettiği en önemli projesi Elazığ Lojistik Üssü.. Sayılı gün hızlı geçer derdi İdris başgan. Zaman su gibi geçti gitti, ortada hala bir şey yok. Gerekeni yapmanın zamanı ne zaman? Başgana sormak lazım “şimdi değilse ne zaman?”

Cevapla
Beğen (1)
Beğenme (0)
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Ballıca'dan Stratejik Lobi ve Şehir Hakları Savunuculuğu Projesi
Ballıca'dan Stratejik Lobi ve Şehir Hakları Savunuculuğu Projesi
Türkiye Sakatlar Derneği'nden Yeşil Pasaport Çağrısı:
Türkiye Sakatlar Derneği'nden Yeşil Pasaport Çağrısı: "Engelli Bireylere Bu Hak Tanınmalı"
Başkan Ulaş'tan Esnaf İçin Destek Çağrısı:
Başkan Ulaş'tan Esnaf İçin Destek Çağrısı: "Esnafımıza Sahip Çıkmak, Ekonomiye Sahip Çıkmaktır"
Kovancılarlı Üreticilere Büyük Kolaylık: Elüs İşlemleri Artık İlçede Yapılacak
Kovancılarlı Üreticilere Büyük Kolaylık: Elüs İşlemleri Artık İlçede Yapılacak
ilan.gov.tr
Son Haberler
FÜ Hastanesi'nde Sağlık Çalışanlarına KKKA Eğitimi
FÜ Hastanesi'nde Sağlık Çalışanlarına KKKA Eğitimi
YRP Karakoçan İlçe Başkanı Karaboğa:
YRP Karakoçan İlçe Başkanı Karaboğa: "Karakoçan Artık Söz Değil,...
Ballıca'dan Stratejik Lobi ve Şehir Hakları Savunuculuğu Projesi
Ballıca'dan Stratejik Lobi ve Şehir Hakları Savunuculuğu Projesi
Elazığ ADD Başkanı Karabulut'tan 20 Temmuz Mesajı:
Elazığ ADD Başkanı Karabulut'tan 20 Temmuz Mesajı: "Kıbrıs Barış...
SGK İl Müdürü Palaoğlu'ndan Yapılandırma Uyarısı: Son Başvuru Tarihi 31 Ağustos
SGK İl Müdürü Palaoğlu'ndan Yapılandırma Uyarısı: Son Başvuru...
Çok Okunan Haberler
3 Yıldır Tamamlanamayan Şuyulandırma Vatandaşı Mağdur Ediyor: Gözler Elazığ Belediyesi'nde
3 Yıldır Tamamlanamayan Şuyulandırma Vatandaşı Mağdur Ediyor: Gözler...
Gürsel Erol Hakkındaki İddialar Yeniden Gündemde: İrfan Bural'dan
Gürsel Erol Hakkındaki İddialar Yeniden Gündemde: İrfan Bural'dan...
Güneşin Altında İlginç Manzara: Kent Meydanına Koltuğunu Getirip Güneşlendi
Güneşin Altında İlginç Manzara: Kent Meydanına Koltuğunu Getirip...
Son Yorumlananlar
3 Yıldır Tamamlanamayan Şuyulandırma Vatandaşı Mağdur Ediyor: Gözler Elazığ Belediyesi'nde
3 Yıldır Tamamlanamayan Şuyulandırma Vatandaşı Mağdur Ediyor: Gözler...
Erol Keleş, Cip Barajı Sulama Kanalı'nda İncelemelerde Bulundu
Erol Keleş, Cip Barajı Sulama Kanalı'nda İncelemelerde Bulundu
Elazığ'da TOKİ Konutlarında Kentsel Dönüşüm Tartışması: Hak sahipleri iddiaların araştırılmasını istiyor
Elazığ'da TOKİ Konutlarında Kentsel Dönüşüm Tartışması: Hak...
Elazığ İlçeleri
  • Ağın
  • Alacakaya
  • Arıcak
  • Baskil
  • Elazığ
  • Karakoçan
  • Keban
  • Kovancılar
  • Maden
  • Palu
  • Sivrice
Saraç; Ehliyet yeni sürücü adaylarına çağrıda bulundu
Saraç; Ehliyet yeni sürücü adaylarına çağrıda bulundu

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi-STK
Kültür - Sanat/Eğitim
Emniyet-Adliye
Sağlık - Yaşam
Spor
Manşet
Video Galeri
Yazarlar
Köşe Yazarları
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Çevre
  • Dünya
  • Genel
  • Gündem
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Video Galeri
  • Yazarlar
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

bizim mekancinsel chatmobil chat sohbetizmir chat sohbetdini chatgiftcardmall/mygiftislami chatdini chat