CHP İlimiz Milletvekili Gürsel Erol, Çağlar köyünde Beritan aşiretine mensup vatandaşlarla bir araya geldi. Beritan aşireti adına iş insanı Celal Ölçücüoğlu karşıladı.
CHP Milletvekili Gürsel Erol toplantıda yaptığı konuşmada Hayvancılık alanında ülke ekonomisine katkı sağlayan Beritan ve Şavak aşiretlerinin sorunlarının çözümlenmesi gerektiğini ve iktidara geldiklerinde bu sorunları çözeceklerini dile getirdi. Erol konuşmasında, “Bu ülkede yüzyıllardır geleneklerine bağlı emeği ile bedeni ile ruhu ile ailesi ile çalışarak kazandığına alın teri dökerek kazanan bir aşiretsiniz. Beritan ve Şavak aşiretinin hayvancılık alanında kendine göre özgü davranışları var. Gerçekten emekçisiniz. Ben dönem dönem mecliste sizlerin şavakların yayla sorunu ile ilgili hayvancılık sorunu ile ilgili devletin size neden sahiplenmesi gerektiğini konusunda düşüncelerimiz sürekli paylaştım. Sürekli gündeme getiriyorum. Devlet yurttaşlar arasında adil olmalı. Nedir adalet bir taraftan ticari af getirirken bir taraftan bankalar ticaretle uğraşanlara kredi verirken teşvik verirken vergi düzenlemeleri getirirken diğer taraftan sizin türkiye ekonomisine devletin katkısı olmadan hayvancılıkla yaptığı katkıya mera parasını bile sizden almadan bırakın çoğu zaman parası ile mera bulamıyorsunuz. Yaylacılık mevsimi geldiğinde hayvanlarınızı nasıl meralara götürürsünüz nereye götürürsünüz diye sorun yaşarken birde gittiğiniz yerlerde sorun yaşıyorsunuz. Gittiğiniz yerlerde oranın mülkü amiri ile sorun yaşıyorsunuz. Yöre halkı ile sorun yaşıyorsunuz. Amacınız üretime katkı vermek. Çoluk çocuğunuzun rızkını çıkarmak. Gerçekten bugüne kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı devletin size bir katkısı yok. Kendi ayakları üzerinde kendi sistemi üzerinde ayakta duran bir toplumsunuz. Sizin çocuklarınızla ilgili sorunlar var. Yaylada barınmakla ilgili sorun var. Yayla bedelleri ile ilgili sorunlarınız var. Geri döndüğünüzde yerleşik alanlarla kışı geçirmekle ilgili hayvanlarınızın barınması ile sorunlarınız var. Bu görüşmelerin hepsini yapacağız. İktidarımızda inanın üreten insanlara, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan yüzyıllardır geleneklerine yaşayan bu toplumun bütün değerlerine sahip çıkacağız” dedi.
Beritan Aşireti adına konuşan Celal Ölçücüoğlu ise “Özellikle Beritan aşireti için öncü önder olarak sorunlarını çözme ile ilgili umutluyuz. Sürekli Beritanlılardan bahsediyorsunuz. Şavaklılardan bahsediyorsunuz. Beritan aşireti sürekli sorunlarla karşılaşıyorlar. Bunun çözümü muhakkak olmalı. Üretim üreticinin önünü açacaksınız ki üretici üretsin. Üreticiye destek çıkılıyor deniliyor. Üreticiye bir tek arpa ile bir tek çoban parası ile küpe parası ile değil biz yaylaları istiyoruz. üretici üretici ile bırakılırsa çok faklı olur” diye konuştu.
Ölçücüoğlu’nun konuşmasından sonra tekrar söz alan Erol, Kasım ve Aralık ayında TBMM plan ve bütçe komisyonunda İç İşleri bakanlığını bütçesinin görüşmelerinde mera konusunu gündeme getireceğini bu sorunu çözüme kavuşturmak gerektiğini belirtti
KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN...
https://www.youtube.com/channel/UCBp7IrFjc8aeX GDe4LQuRcQ