Başkan İdris Alan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda yürütülen tüm iş ve işlemlerin şeffaflık, kurumsal tarafsızlık, mevzuata uygunluk ve üye memnuniyeti ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti.
Seçim sürecine ilişkin kamuoyunda farklı değerlendirmeler yapıldığını ifade eden Alan, resmi seçim takviminin henüz başlamadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine ilişkin herhangi bir seçim takvimi henüz netleşmiş değildir. Seçimler, olağan takvimi içerisinde ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Yönetim Kurulumuz tarafından seçim kararı alındıktan sonra seçimlere ilişkin tüm liste ve duyurular yasal usuller çerçevesinde üyelerimizle paylaşılacaktır."
Meslek Grubu Tebligatları Seçim Listesi Değil
Başkan Alan, son günlerde üyelere gönderilmeye başlanan meslek grubu ve NACE faaliyet kodu tebligatlarının seçim listesi olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Alan, üyelerin hangi meslek grubunda yer aldığını doğru şekilde öğrenebilmesi amacıyla bilgilendirme çalışması yürütüldüğünü belirterek, PTT aracılığıyla yaklaşık 8 bin üyeye resmi tebligatların ulaştırılmaya başlandığını söyledi.
Gönderilen belgelerin yalnızca bilgilendirme amacı taşıdığını vurgulayan Alan, seçim listelerinin ancak resmi seçim süreci başladıktan sonra ilgili mevzuat kapsamında ilan edileceğini ifade etti.
"Resmi Kanallar Takip Edilmeli"
Üyelerin teyit edilmemiş açıklamalara itibar etmemesi gerektiğini belirten Başkan Alan, seçim süreciyle ilgili doğru bilginin yalnızca Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın resmi duyurularından alınabileceğini söyledi.
Alan, tüm işlemlerin resmi kayıtlar ve mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütüldüğünü belirterek, seçim kararı alındığında gerekli tüm duyuruların zamanında ve eksiksiz şekilde yapılacağını kaydetti.
"ETSO Üyelerinin Ortak Evidir"
Açıklamasının sonunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm üyelerin ortak kurumu olduğuna dikkat çeken Başkan İdris Alan, seçim süreci de dahil olmak üzere tüm kurumsal işleyişte hukuka, tarafsızlığa ve şeffaflığa bağlı kalmaya devam edeceklerini belirtti.
Alan, üyelerin doğru, zamanında ve resmi kanallar aracılığıyla bilgilendirilmeyi sürdüreceğini ifade ederek, seçim sürecine ilişkin tüm gelişmelerin yasal takvim doğrultusunda kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.















