Sezon boyunca istikrarlı bir grafik çizen Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü erkek hentbol takımı, 2. Lig’de oynadığı tüm karşılaşmaları kazanarak 8’de 8 yaptı. Namağlup şekilde 1. Lig’e yükselen ekip, bu başarısını tamamen altyapıdan yetişen sporcularla elde etmesiyle öne çıktı.
Kadın hentbol takımı da 2. Lig’de sergilediği performansla dikkat çekerken, her iki takımın da altyapıdan beslenen yapısı, Elazığ’ın hentbolda sürdürülebilir başarı modelini güçlendirdi. Genç sporcuların erken yaşta rekabetçi liglerde forma şansı bulması, gelişim süreçlerine önemli katkı sağladı.
Altyapı çalışmalarının en somut çıktılarından biri ise Milli Takım davetleri oldu. U-14 ve U-16 Milli Takım kamplarına davet edilen toplam 13 sporcu şu şekilde:
- Kız takımı: Damla Cirit, Ecrin Akbulut, Ecrin Özer, Esmanur Sever, Yağmur Beren Kılınç
- Erkek takımı: Selim Zekeriya Özdemir, Yusuf Korkmaz, Beşir Buğra Özdemir, Yusuf Tural, Muhammed Emir Yıldırım, Taha Çelik, Emre Kara, Hüseyin Ercan
Genç yaşlarına rağmen önemli bir gelişim gösteren sporcuların Milli Takım kampına davet edilmesi, kentte yürütülen planlı ve sistemli altyapı çalışmalarının başarısını ortaya koydu.
İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hentbolda elde edilen başarıların altyapıya verilen önemin sonucu olduğu vurgulanarak, “Sporcularımızın tamamının öz kaynaklarımızdan yetişmiş olması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Erkek takımımızın namağlup şekilde 1. Lig’e yükselmesi ve çok sayıda sporcumuzun Milli Takım kamplarına davet edilmesi, doğru bir sistemle çalıştığımızı göstermektedir” denildi.
Açıklamada ayrıca antrenörler Deniz Aydın, Engin Doğan, Turgay Aydıngöz ve Yunus Altuner başta olmak üzere teknik ekip ve sporcular tebrik edildi.


















