Eti Krom Yıldırımlar AŞ patronu, 4-5 ay önce 150 işçi haklarını almak için 15 günlük eylem yapmıştı. Yapılan eylem sonunda zam alan işçilerin sendikasızlığı fırsat bilerek kıyıma başladı. Şimdiye kadar aralarında işçi temsilcisinin de bulunduğu 150’ye yakın kişinin işten atıldığını kamuoyunda gündeme gelmişti.
Elazığ’ın sevilen iş insanı Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci iş akdi fesih edilen 150 işçinin yanında olduğunu açıkladı.
Çektiği video ile çağrıda bulunan Demirci; Bu gün yerel medyada aldığım üzücü bir haber maalesef ETİ Krom AŞ Yıldırım holding daha önce haklarını arayan Alacakaya’daki işçi kardeşlerimizin bir bölümünün iş akdini fesih ederek işlerine son vermişlerdir. Üzülmeyin yalnız değilsiniz. Bir kardeşiniz bir evladınız olarak benim kapılarım size sonuna kadar açık. Sizlerin başvurusu halinde sizlere istihdam sağlayacağım”dedi