İş İnsanı Ahmet Demir İç İşleri Bakanlığına yaptığı suç duyurusunda usulsüzlüğü şu şekilde dile getirdi.
Keban Belediyesi tarafından 17 Şubat 2026 tarihinde Değirmenbaşı Bezirganderesi mevkiinde bulunan 209,40 metrekarelik arsa için aylık 1.600 TL bedel ve yıllık 5.760 TL teminatla ihale açıldı.
Ancak söz konusu arsanın, ihale öncesinde yaklaşık iki yıl boyunca herhangi bir kira bedeli ödenmeden ve ihale yapılmadan Bülent E. tarafından kullanıldığı öne sürüldü. İddialarda, bu kullanımın “kanunsuz” olduğu ve kamu zararına yol açtığı ifade edildi.
Şikayet dilekçesinde ayrıca, ihalenin belirli bir kişiye verilmesi amacıyla ilan metninde ada ve parsel numarasına yer verilmediği, bu nedenle başka katılımcıların ihaleye girmesinin engellendiği ileri sürüldü. Daha sonra arsanın 223 ada 118 parselde yer aldığının ortaya çıktığı belirtildi.
İddialara göre ihale, Keban Belediye Başkanı Yücel Doğan’ın talimatıyla eksik ve yanıltıcı bilgilerle açıldı. Bu durumun kamu zararına neden olduğu ve menfaat karşılığı işlem yapıldığı öne sürülerek yetkililer hakkında soruşturma başlatılması talep edildi.
Konuya ilişkin yapılan başvuruda, gerekli idari ve adli işlemlerin başlatılması istenirken, dosyaya parsel krokisi ve ihale ilanının da eklendiği bildirildi.



















