AK Parti Elazığ İl Başkanı Selmanoğlu, mesajında Türk tarihinin en zorlu dönemlerinde kadınların fedakârlıklarıyla önemli roller üstlendiğini vurguladı. Selmanoğlu, “Aziz milletimizin tarihine baktığımızda en zor zamanlarda dahi omuz omuza vererek mücadele eden, fedakârlığıyla destan yazan kadınlarımızın izlerini görmek mümkündür. Kurtuluş mücadelemizden bugüne kadar Türk kadını; cesaretiyle, emeğiyle ve iradesiyle milletimizin kaderinde belirleyici bir rol oynamıştır” ifadelerini kullandı.
Kadınların toplumsal hayatın merkezinde yer aldığını belirten Selmanoğlu, kadınların aileden topluma kadar pek çok alanda önemli bir sorumluluk üstlendiğini dile getirdi. Selmanoğlu, “Kadın; hayatın merkezinde yer alan, toplumu şekillendiren, geleceği inşa eden en güçlü değerdir. Ailenin temel direği, toplumun vicdanı ve yarınlarımızın mimarı olan kadınlarımız; fedakârlıkları, emekleri ve azimleriyle ülkemizin kalkınmasında her zaman belirleyici bir rol üstlenmiştir” dedi.
AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana kadınların daha güçlü ve etkin olması için önemli reformlar hayata geçirdiğini belirten Selmanoğlu, eğitimden siyasete, ekonomiden sosyal hayata kadar birçok alanda kadınların önünü açan adımlar atıldığını ifade etti. Selmanoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadınlarımız artık sadece hayatın bir parçası değil; aynı zamanda karar alma mekanizmalarının da güçlü aktörleri haline gelmiştir” diye konuştu.
Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Selmanoğlu, kadınların emeği ve kararlılığının bu hedefe ulaşmada en büyük güçlerden biri olduğunu belirterek, “İnanıyoruz ki Türkiye Yüzyılı; kadınların daha fazla söz sahibi olduğu, daha güçlü temsil edildiği ve başarılarıyla dünyaya örnek olduğu bir yüzyıl olacaktır” ifadelerini kullandı.
Selmanoğlu mesajının sonunda, başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutladı. Selmanoğlu, “Başta bizlere bu aziz vatanı emanet eden şehitlerimizin kıymetli anneleri olmak üzere; evlat yetiştiren, topluma yön veren, emeğiyle hayatı güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık, huzur ve başarı dolu bir hayat diliyorum” dedi.


















