Türk Eğitim-Sen Elazığ Şubesi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında eğitimdeki mevcut durumu değerlendiren bir rapor hazırladı. Raporda, Maarif Modeli ile ilgili eleştiri ve öneriler de yer aldı. Genel Değerlendirme kısmında mevcut durum özetlenerek güçlü ve zayıf yönler ile geliştirilebilecek alanlar ve çözüm yolları önerildi. Raporun sonuç kısmında ise, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eğitimde yenilikçi ve bütüncül bir yaklaşım benimsememiş olmasına rağmen, uygulamada ortaya çıkan çeşitli eksikliklerin vurgulandığı belirtildi
Başlıca Sorunlar:
Raporda, modelin etkinliğini sınırlayan başlıca sorunlar şu şekilde sıralandı:
Sınıf mevcutlarının fazlalığı, Pilot uygulama eksiklikleri, Evrak yükünün fazlalığı, Ders sürelerinin yetersizliği, Teknoloji altyapı eksiklikleri. Bu sorunlar, modelin uygulanabilirliğini ve etkinliğini olumsuz şekilde etkileyen faktörler olarak tespit edildi.
Gelecekte Daha Verimli Hale Getirilebilir
Bununla birlikte, raporda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin öğrenci merkezli ve bütüncül gelişimi hedefleyen güçlü yönlere sahip olduğu, bu yönlerin gelecekte daha verimli hale getirilebileceğine dikkat çekildi. Raporda ayrıca, çözüm yolları ve iyileştirme adımlarının atılmasının modelin başarıya ulaşmasında önemli bir rol oynayacağı vurgulandı.
Türk Eğitim-Sen Elazığ Şubesi, raporda yer alan önerilerin ve çözüm yollarının hayata geçirilmesi ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin daha etkili bir şekilde uygulanabileceğini ve eğitimdeki başarı oranının artırılabileceğini belirtti.