Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Saadettin Taşkesen, B-Reçete uygulaması ile bitki koruma ürünlerinin doğru dozda, doğru zamanda ve kayıtlı şekilde kullanılmasının sağlanacağını belirtti. Bu sistem sayesinde pestisit kalıntısının azaltılabileceğini ve üretim süreçlerinin daha güvenli hâle getirilebileceğini ifade eden İl Müdürümüz, teknik rehberlik çalışmalarının sahada aktif şekilde yürütüleceğini de vurguladı.
Program kapsamında katılımcılara şu konularda bilgilendirme yapıldı:
▪︎ B-Reçete Uygulaması
▪︎ Meyve hastalık ve zararlıları
▪︎ Bağlarda unlu bit zararlısı ve mücadele yöntemleri
▪︎ Kayısı ve dut ürünlerinde aflatoksin ve okratoksin
▪︎ Hasat öncesi pestisit kalıntısı
Toplantıda, bitki koruma ürünlerinin bilinçli ve kontrollü kullanımının hem üretim süreçlerine hem de gıda güvenilirliğine sağladığı katkılar ele alındı.
B-Reçete uygulamasına yönelik bilgilendirme çalışmaları, sahada yürütülen faaliyetler ve eğitim programlarıyla devam ediyor.















