Ülke olarak 24 Haziran da yapılacak seçimlere hazırlanıyoruz. Seçimler öncesinde yaşanan bazı gelişmelerden sonra toplumda oluşan anlamsız davranışların nedeniyle bunu sorma gereği duydum
Çevremizdeki iller baktığınızda belirli süreçler içerisinde sosyal, ekonomik alanlarda emin adımlarla sürekli gelişip, gelişmenin ekonomik ve sosyal nimetlerinden faydalandıklarını görürsünüz.
Biz ise toplum olarak geniş düşünememe, menfaat ve çıkar gruplarının oyuncağı olarak yerinde sayan ve gelişemeyen bir il görüntüsü veriyoruz.
Soyut olmayan düşüncelerle hayal alemi ile kendi etrafımızdan dönüp duruyoruz.
Bu halimize göre de başkalarını beğenmemeye, eleştirmeye kalkıyoruz.
Elazığ gelişir mi? Elazığ’ın gelişmesi için toplumu oluşturan bireyler olarak ne yapıyoruz?
Zaman zaman siyasette, ekonomi de ve sosyal alanda sorumluluk taşıyan bazı şahsiyetlerin İlin gelişmesine ve toplumun daha objektif düşünmesini sağlayacak bir yönetim ve anlayış içerisinde olmamaları bazen umutsuzluğa itiyor…
Menfaat, çıkar ilişkileri, bireyler arasında insani ilişkilerinde öncelikli kıstas olarak ön planda tutulması toplum adına tehlikeli bir yöne doğru gidilmesinin en büyük işaretidir.
Dürüstlük teraneleri ile toplumu aptal mı? sanılmaktadırlar. Yoksa toplum böyle tiplere prim mi? Vermektedir.
Bence, günümüzde toplum bu tür tiplere prim verdiğinden, aklımızdan çok, çenemizi onun bunu karalayarak, yıldırmaya, dürüst insanlara destek vermek yerine yargısız infazlarla hayata küstürmeyi çok rahatlıkla yapabiliyoruz.
Biz nelere şahit oluyoruz.
İnsanların kendi ayıplarını görmeyerek, rahatlıkla hazırladıkları senaryolarla toplumu kullanana mı dersiniz.
Şehit yakınımız var, bunlar zorumuza gidiyor deyip aynı anlayışa çanak tutan mı dersiniz.
Dostu işten çıkarıldığı için ona etek giydireceğim deyip, çapsız bazı tiplerinin menfaat ve para için kendisinin etek giydiğini dersiniz.
Ağızlarından Allah, Kitap düşürmeyip, alnı secdeden kalkmayan bazı insanların, her tür usulsüzlüklere meydan verdiğine sessiz kalmasını mı dersiniz.
Bunlara prim veren toplumdan daha ne beklersiniz.
Bunların topluma faydaları olabilir mi? kendileri ve çevrelerinden başka…
Peygamber Efendimiz(S.A.V.) “ Toplumlar layık olduğu şekilde yönetilir” demiştir.
Bize layık insanları iyi belirleyemediğimizden, kahve köşelerinde yapılan dedikodular, cahilce davranışlar, yaklaşımlar artmaya muktedirdir.
Toplumun düzelmesi için önce kendimize şunu sormak lazım...
Bu kafayla….
Biz ne istiyoruz?
Ekonomi-STK
Yayınlanma: 25 Mayıs 2018 - 09:15
BU KAFAYLA….
Ülke olarak 24 Haziran da yapılacak seçimlere hazırlanıyoruz
Ekonomi-STK
25 Mayıs 2018 - 09:15
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir


















