Milletvekili Keleş, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen planlama kapsamında, Yeşilkent, Güneykent ve Ulukent bölgelerinde vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı, kolay ve kaliteli şekilde erişebilmesi amacıyla yeni sağlık tesislerinin yapım ihalesine çıkılacağını belirtti.
Açıklamaya göre, 6 Aile Hekimliği Birimi kapasiteli Yeşilkent Aile Sağlığı Merkezi Hizmet Binası ile 3 Aile Hekimliği Birimi kapasiteli Güneykent 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Hizmet Binası yapım işlerinin ihalesi 14 Temmuz 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. 9 Aile Hekimliği Birimi kapasiteli Ulukent 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Hizmet Binası’nın ihalesi ise 13 Temmuz 2026 tarihinde yapılacak.
Sağlık yatırımlarının yalnızca yeni binaların inşasından ibaret olmadığını vurgulayan Keleş, söz konusu projelerin vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracağını, aile hekimliği hizmetlerinin kapasitesini artıracağını ve koruyucu sağlık hizmetlerini daha da güçlendireceğini ifade etti.
Elazığ’ın son yıllarda sağlık alanında önemli yatırımlar aldığını belirten Keleş, devlet hastanelerinden aile sağlığı merkezlerine, sağlık kampüslerinden yeni hizmet binalarına kadar birçok projenin hayata geçirildiğini söyledi.

















