Elazığ İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantıları başladı. Ayın ilk birleşiminde, İl Genel Meclisi Başkanlığı ile birlikte meclis yönetiminde görev alacak isimlerin seçimleri gerçekleştirildi.
Toplantıda yapılan oylamalar sonucunda İl Genel Meclisi Başkanlığına Ömer Faruk Çelik yeniden seçildi. Birinci Başkan Vekilliğine Eyüp Çelik, İkinci Başkan Vekilliğine ise Abbas Yeğen getirildi.
Katip üyeliklerinde de önceki dönemde görev yapan isimler yeniden seçildi. İki asil katip üyeliğine Leyla Yalnıç ve Fatma Yücer seçilirken, yedek katip üyeliklerine Nusret Kaya ve Mehmet Ağın getirildi.
Üç İl Encümen üyeliği için yapılan seçimlerde ise Mustafa Asım Nazırlı, Nusret Kaya ve Nadir Can seçildi. Encümen seçimlerinde 4 boş oy kullanılması ise dikkat çekti.
Seçimlerin ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nden bu yana geçen sürede önemli hizmetlere imza attıklarını belirterek, “Aynı hedef doğrultusunda omuz omuza çalışarak sadece hizmet üretmekle kalmadık, birlik ve beraberliğin gücünü de ortaya koyduk. Elazığ’ın her köşesine adalet ve hakkaniyetle hizmet ulaştırma gayreti içinde olduk. Bugün ikinci kez oy birliğiyle şahsıma gösterilen bu güçlü destek benim için büyük bir onur ve aynı zamanda önemli bir sorumluluktur. Bu güvene layık olmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

















