Bayramlar, ailelerin bir araya geldiği, huzur ve mutluluğun paylaşıldığı özel günlerdir olduğunu vurgulayan ELSAD Başkanı Erdoğan, Ancak her bayramda, tatil için yollara çıkan binlerce vatandaşımızın trafik kurallarına yeterince uymaması sonucu ne yazık ki bu güzel günler acı ve hüzne dönüşmektedir.
İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’nın 29 Mart 2025 tarihinde yaptığı resmi açıklamaya göre, bayram tatilinin ilk günü olan 29 Mart’ta Türkiye genelinde tam 766 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 1.219 kişi ise yaralanmıştır.
Bu sayılar, tek bir gün içinde yaşanan felaketin boyutunu gözler önüne sermektedir. Her bir rakam, ardında bir aile dramı, bir hastane odası, bir ömürlük acı bırakmaktadır dedi
ELSAD Olarak Çağrımızdır:
ELSAD olarak çağrılarının, trafikteki her bireyin dikkatli ve duyarlı olması sadece kendi hayatı için değil, toplumun tamamı için bir güvenlik gerekliliğidir. Bayramda yola çıkan vatandaşlarımızdan beklentimiz, sadece varacakları yere değil; trafik güvenliğini de akıllarından çıkarmadan yol almalarıdır.
Biz Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) olarak, trafik kazalarının azaltılması için vatandaşlarımızın bilgilendirilmesinin ve eğitilmesinin hayati bir rol oynadığına inanıyoruz. Trafik güvenliği; kurallara uymak, empati göstermek ve yolda saygı ile hareket etmekten geçer.
Unutmayalım: Bayramı birlikte kutlamak için yola çıkıyoruz, sevdiklerimize sağ salim varmak her şeyden önemlidir. Bir anlık ihmal, bir ömürlük pişmanlık doğurabilir. Hepimiz yolda birbirimizin emanetiyiz.
Bu bayramda acı haberler değil, sevinçli buluşmalar duyalım.Tüm halkımıza huzurlu, sağlıklı ve kazasız bir bayram diliyoruz. Ifadelerinde bulundu