Gazetecilik mesleğinin, olayların, olguların, fikirlerin ve insanların etkileşimi üzerine toplumu doğru bilgilendiren, raporların araştırılması, yayınlanmasını sağlayan önemli bir sorumluluğu var.
Son dönemler mesleği toplumdan ziyade şahsi çıkar ve menfaatler doğrultusunda kullanılması gazetecilik mesleğine zarar verirken itibarının da yerle bir olmasına neden oluyor
DESTEK VERMEKTE FAYDA ETMİYOR
Medyaya on binlerce destek vererek reklam yapıp kamuoyunda başarılı hizmetler yapıyor algısını yaratmaya çalışan Elazığ belediyesinin halkın vergileri ile toplanan gelirlerin sırf şahsi reklam harcamalarına aktarılması çabası sonuç vermiyor.
Verilen desteğe rağmen kamuoyunda istediği karşılığını almadığı; anketlere de yansıdığı görüldü.
Son olarak bir anket firmasının 11 deprem bölgesinde 4 bin kişi üzerinde yaptığı başarılı belediyeler sıralamasında Elazığ Belediyesinin 5.1 yüzdelik oranı ile 11 il arasında 8 sırada yer alması medyalara destek vererek kamuoyunda başarılı olma algısını da yerle bir etti.
Anket sonucunun tarafsız birkaç internet haber sitelerinde yer almasından sonra telaşa kapılan Belediyeyi fonlanan bir medya kurumunun sayfalarına taşıdığı haber gazetecilikte yandaşlığın bu kadarına pes dedirtti.
HABER TAM BİR SKANDAL
Yandaş medyada yer alan “ELAZIĞ’A HAYAT VEREN BAŞKAN” başlıkla haberde Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fırat Görgel’in başarı oranını, Belediye Başkanı Şerifoğulları’na aitmiş gibi göstererek habercilikte bir ilke imza atması dikkat çekti.
Oysa; Şanlı Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin sonuçlarına göre, depremden etkilenen 11 ilin belediye başkanları arasında en başarılı isim yüzde 23,20 oy oranıyla Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fırat Görgel olurken, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yüzde 5,10 oy oranıyla sekizinci sırada yer almıştı.
Araştırma, Şerifoğulları’nın en başarısız belediye başkanlarından biri olarak değerlendirildiğini açıkça ortaya koyarken, yerel gazetenin yapmış olduğu bu haber kamuoyu tarafından, “ya yoğun haber akışı içerisinde gözünden kaçırdı ya da kasıtlı olarak kamuoyunu yanıltmak istedi” şeklinde yorumlandı.