Haberinolsunelazığ siyasi direktörü Oğuz Güneş, Sayın Işıkver’in de ifade ettiği üzere Elazığ Belediyesi’ne 640 dönümlük arazi tahsis edilmiştir. Bu arazilerin bugün nerede olduğunu, kamuya herhangi bir zarar doğup doğmadığını kamuoyumuz merak etmekte ve sormaktadır diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü.
“Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne tahsis edilen 150 dönümlük arazi meselesinde de şeffaf ve doyurucu bir açıklamanın yapılması zorunludur.
Ardından gündeme gelen ‘bu araziyi üniversite versin’ teklifine gelince; Fırat Üniversitesi, kamu yararına hizmet eden özerk bir kurumdur. Üniversite yönetiminin bu konuda kamuyu zarara uğratacak adımlara mesafeli durmasını ise takdirle karşılıyor, milletimiz adına teşekkür ediyorum.
Üniversite arazilerinin parçalanarak küçültüldüğü iddiaları da ayrıca ciddiye alınmalıdır. Kentsel dönüşümde ülke genelinde en geride kalan şehirler arasında anılmak Elazığ’a yakışmamaktadır. Bu tablonun sorumluluğu, yıllardır bu şehri yönetenler tarafından açıkça ortaya konulmalıdır.
İl Sağlık Müdürlüğü eski binası tartışmasına bakıldığında da şunu görüyoruz: Binanın inşasını gerçekleştiren firma bellidir, varsa teknik bir sorun muhatabı zaten ortadadır. Bazı kesimlerin kendi eksikliklerini farklı taraflara yıkma çabasıyla hareket ettiğini kamuoyumuz artık çok iyi görmektedir. Bu sürecin hukuki boyutları ilerleyen günlerde kendiliğinden netleşecektir.
Türkiye genelinde gündemde olan sağlık alanlarının satışı meselesi ise başlı başına ele alınması gereken kritik bir konudur. Şehrimize ait askeri hastane ve diğer hastane arazilerine ilişkin satış kararları Resmî Gazete’de yayımlanmıştır. Elazığ’ın geleceğine dair bu denli önemli kararların yalnızca birkaç bürokratın inisiyatifine bırakılması, milletvekillerimizin de dile getirdiği gibi, şehrimizin sahipsizliğinin açık bir göstergesidir. Bu kararların bir an önce gözden geçirilmesi gerekmektedir.
Altını çizerek ifade ediyorum: Bu şehrin geleceğini şekillendirme sorumluluğu, kamu yararı için değil dar kişisel çıkarlar için siyaset yapanlara bırakılamaz. Bu şehir, biz burada oldukça sahipsiz kalmayacaktır.” dedi

















