Yoğun ve zaman zaman çetin geçen müzakere sürecinde, çalışanların hak ve kazanımlarının korunması ve geliştirilmesi adına kapsamlı görüşmeler gerçekleştirildi. Taraflar arasında sürdürülen yapıcı diyalog ve karşılıklı uzlaşı sayesinde sözleşme olumlu bir şekilde tamamlandı.
Sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Gökhan Arpa, emekçilerin haklarını korumanın temel öncelikleri olduğunu vurgulayarak, “Üyelerimizin emeğini ve alın terini korumak için kararlı bir duruş sergiledik. Sayın Belediye Başkanımızın yapıcı yaklaşımı ve uzlaşı iradesi sayesinde süreci olumlu şekilde sonuçlandırdık. İmzalanan sözleşmenin tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kovancılar Belediye Başkanı Vahap Gök’ün çözüm odaklı yaklaşımı ve çalışanların beklentilerini dikkate alan tutumu, sözleşmenin uzlaşı içerisinde sonuçlanmasında önemli rol oynadı.
İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nin Kovancılar Belediyesi’nde görev yapan şirket işçilerine ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulunuldu.
















