İlimizde 03.12.2024 Salı Günün İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya; ilimiz Vali Yardımcısı Recep Gündüz, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinçci, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Emrah Gecekuşu, Hizmet Başkanlarımız, kamu kurumu yetkilileri, STK ve medya organı temsilcileri ile idarecilerimiz katıldı
Paydaş kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak etkin bir farkındalık oluşturmak üzere düzenlenen toplantı hakkında bilgi veren Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Ramazan Gürgöze yaptığı konuşma da" Bilindiği üzere her yıl 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’ olarak kutlamaktayız. Ülkemiz sağlık alanında en iyi, en kaliteli ve en ucuz sağlık hizmeti veren ülkelerin başında geliyor. Ülkemiz genelinde her türlü şartlarda kesintisiz olarak sağlık hizmetlerini vermeye devam ediyoruz. Fermuar sistemi, ambulanslarımızın daha hızlı hizmet verebilmesi ve hasta mağduriyetlerinin yaşanmaması için bizler için çok kıymetlidir. Trafikte bilinçli sürücüler ve yeni nesiller yetiştirilmesi adına okullarımıza, sokaktaki vatandaşlarımıza, taksi ve minibüs duraklarına trafik şubedeki ekiplerimizle beraber sahaya çıkacağız. Herkesi bilgilendireceğiz” dedi.
Daha sonra "Fermuar Sisteminin tanıtımı ve işleyişi hakkında slayt görseller eşliğinde sunum yapan İl Ambulans Servisi Başhekimimiz Dr. Hatice Yıldırım yaptığı açıklamada " Acil sağlık hizmetinin önemini vurgulamak, trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi ve fermuar sistemiyle yol verilmesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ”Fermuar Sistemiyle Yaşama Yol Ver” sloganıyla bir iletişim kampanyası düzenledik. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından koordineli olarak ülke genelinde başlatılan kampanyayı ilimiz yerelinde Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet müdürlüğü, STK ve yerel medya organlarından oluşan paydaş kurumlar ile birlikte yürüteceğiz. Kampanya, 2025 yılı Mayıs ayının ilk haftasına kadar sürecek. " şeklinde ifade etti.