Keleş, yeni Dış Hatlar Terminal Binası’nın proje ihalesinin 2025 yılı Ekim ayında gerçekleştirildiğini ve sözleşmesinin imzalandığını belirterek, proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Sürecin 2026 yılının Ağustos ayında tamamlanmasının planlandığını kaydetti.
Proje tamamlandıktan sonra yapım işi için ihale sürecine geçileceğini aktaran Keleş, mevcut iç hatlar terminal binasının yanında yaklaşık 13 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir Dış Hatlar Terminal Binası’nın Elazığ’a kazandırılacağını ifade etti. Proje kapsamında ayrıca apron bariyer binası ile atık hizmet binasının da yer aldığını dile getirdi.
Yeni dış hatlar terminalinin hizmete alınmasıyla birlikte mevcut terminal binasının tamamen İç Hatlar Terminali olarak hizmet vermeye devam edeceğini belirten Keleş, böylece iç ve dış hat yolcu işlemlerinin daha düzenli yürütüleceğini ve yolculara daha konforlu hizmet sunulacağını vurguladı.
Şehrin yurt dışı ulaşım altyapısının güçleneceğini ifade eden Keleş, Elazığ Havalimanı’nın kapasitesinin mevcut ihtiyaçlara daha uygun hale geleceğini söyledi.
Elazığ’ın geleceği için çalıştıklarını belirten Keleş, önceliklerinin algı değil eser ve hizmet siyaseti olduğunu ifade ederek, kente kalıcı yatırımlar kazandırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

















