• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi-STK
  • Kültür - Sanat/Eğitim
  • Emniyet-Adliye
  • Sağlık - Yaşam
  • Spor
  • Manşet
  • Video Galeri Yazarlar
  • Ara
SON DAKİKA:
14:23
Elazığlı Bilardocu Yetkin Çelikel Türkiye Şampiyonu Oldu
12:41
Tutuklu İsme Forma Takdimi Elazığspor Üzerinden Kamuoyuna Verilmek İstenen bir mesaj mı…?
11:57
Fırat EDAŞ'tan İzinsiz Kazı ve Müdahalelerde Oluşabilecek Risklere Karşı Uyarı
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
  3. Atatürk Demirtaş'a selam gönderir miydi?
Yayınlanma: 22 Kasım 2023 - 22:52

Atatürk Demirtaş'a selam gönderir miydi?

22 Kasım 2023 - 22:52
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ

CHP, her fırsatta Atatürk’ün partisi olduğunu iddia ediyor. Onun itibarından istifade etmeye çalışıyor. Ama uzun zamandır oy oranı yüzde 25’i de geçemiyor. Oysa Atatürk’ü sevenler yüzde 25’in çok üzerinde. CHP’de de Atatürk’ü sevenlerin olduğu muhakkak. 

Peki bu sınırlı oy oranı niye? 

Atatürk’ün milli bütünlük konusundaki duyarlılığını anlatmaya gerek yok. Onu putlaştırıp içini boşaltmak, toplumun bir kısmından uzaklaştırmak yerine –insan ve lider- kimliği ile hareket edilse belki tablo daha farklı olacaktı. Atatürk’ü en az anlayanlar onu putlaştıranlardır. 

CHP Atatürk’ü doğru anlasa bugün farklı bir konumda olurdu. Onu anlamadığını göstermek için tek bir örnek kâfi. Son kongrede hem sayın Kılıçdaroğlu hem Özgür Özel konuşmalarına Selahattin Demirtaş’a selam göndererek başladılar. Demirtaş, Kobani olaylarından tutuklu bir isim. Partisi PKK ile kol kola olduğunu hiçbir zaman inkâr etmedi. Milletvekilleri Öcalan’a başkan diye hitap ediyor. Partinin genel başkanını değil, onu lider olarak kabul ediyorlar. PKK ve siyasi uzantılarının hedefi, Türkiye-İran-Suriye ve Irak’tan kopardıkları/koparacakları parçalarla Büyük Kürdistan’ı kurmak. Bunu sağır sultan bile biliyor. Şimdi sormak lazım; Atatürk hayatta olsaydı, Selahattin Demirtaş’a selam gönderir miydi? Onun partisinde Demirtaş’a selam gönderen bir kişi barınabilir miydi? Atatürk’ün partisi demekle Atatürk’ün partisi olunmuyor, önce onun hassasiyetlerine sahip olmak gerekir. CHP’de sorun, genel başkanların değişmesi veya değişmemesi değil zihniyetlerin değişmemesidir. 

HEDEP’LE DANS 

Genel seçimler boyunca muhalefet HDP ile iş birliği yapmakla suçlandı. Kandil’den emir aldığı iddia edildi. İş birliği ayrıdır, mesafe koymamak ayrıdır. Muhalefet, İYİ Parti hariç HDP’ye toplumu ikna edecek ölçüde mesafe koymadı. 

Ancak bütün seçim propagandasını HDP yandaşlığı/karşıtlığı üzerime kuran AKP seçimden sonra söylediklerini unutarak HDP’nin yeni versiyonu HEDEP ile görüşmeye başladı. HEDEP yetkilileri bu görüşmeyi doğruladılar. Eş başkanları Bakırhan, iş birliğine hazır olduklarını söyledi. 

AKP/HEDEP görüşmesinin mahiyeti ile ilgili değişik iddialar konuşuluyor. HEDEP sözcüleri, tutukluların durumunu konuştuklarını söylüyorlar. Ancak parti içinde konuşulanlar çok farklı. Özellikle Diyarbakır HEDEP çevresinde, görüşmenin –yerel seçimlerle- ilgili olduğu konuşuluyor. Öyle ki, somut iddialarda bulunanlar bile var: İktidarın HEDEP’e aday gösterilecek yerlerde,  birkaç isim tespit edip, içlerinden iktidarın istediği kişiyi aday yapmaları halinde kayyım atamama teklifi yaptığı iddia ediliyor. Yani mesela Diyarbakır’da HEDEP 6-7 ismi iktidara bildirecek onların uygun gördüğü kişiyi aday yapacak. Bu iddiaların ne kadar doğru olduğunu önümüzdeki haftalarda öğreneceğiz. Şimdilik doğru olan HDP ile görüşen haindir diyenlerin HEDEP’le görüşüyor olduklarıdır. 

50+1 

CB Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçiminde 50+1’in değiştirilmesi gerektiğini söylüyor. Bu anayasayı kendisi için değiştirmek istediğine dair daha önce yazdıklarımızı doğruluyor. Bu yasayı eski TKP’li CB danışmanı Mehmet UÇUM hazırlamış, TV ekranlarında da hararetle savunmuştu. Aynı 50+1 savunusunu Bahçeli de yapmıştı. Değişir veya değişmez, burada önemli olan bu anayasa hükmünün niçin değiştirilmek istendiğidir. 14 Mayıs seçimleri sayın Erdoğan’ın son adaylığı değil miydi? Bir daha aday olamayacağına göre seçilme oranının yüzde 50+1 veya yüzde 40 olmasının onun açısından bir önemi var mı? Demek ki varmış. Bu değişiklik talebi, sn Erdoğan’ın hala aday olma hakkını tüketmediğine inandığını gösterir. Yoksa aday olamayacağı bir seçimin oy oranıyla niye ilgilensin? 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Özgür muhalefet varsa demokrasi vardır. - 28 Temmuz 2026
  • Yazıcıoğlu davasında yeni dönem - 26 Temmuz 2026
  • Maç Sahada Seçim Sokakta Kazanılır - 25 Temmuz 2026
  • Değişe Değişe Apo'ya Dönüşenler - 21 Temmuz 2026
  • Ulema her şeye karışır mı? - 20 Temmuz 2026
  • Artık bir muhasebe yapmak gerekmez mi? - 18 Temmuz 2026
  • 15 Temmuz ve Otokratlaşma - 15 Temmuz 2026
  • Çağ idraki ile düşünmek, her gün yeniden müslüman olmak - 11 Temmuz 2026
  • Tek sorumlu Deniz Göktaş mı? - 07 Temmuz 2026
  • Kuralsız Siyaset - 05 Temmuz 2026
  • Terörsüz Türkiye ve Overton penceresi - 03 Temmuz 2026
  • Hedeflediğiniz Türkiye bu muydu? - 01 Temmuz 2026
  • Dervişoğlu'nun çağrısı - 26 Haziran 2026
  • ZİHNİYET SORUNUMUZ - 20 Haziran 2026
  • Din siyasetin nesi olur? - 17 Haziran 2026
  • İşkenceyi savunmak - 14 Haziran 2026
  • Yargıda yandaşlık - 12 Haziran 2026
  • İsrail'i durdurmak - 09 Haziran 2026
  • Devlet aklı mı, hukuktan kaçmak mı? - 04 Haziran 2026
  • Tarihin tekerleği geriye dönmez - 31 Mayıs 2026
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23
ilan.gov.tr
Köşe Yazarları
AV. FURKAN ÖZMEN
AV. FURKAN ÖZMEN
SGK "Yanlış Emekli Ettik" Diyebilir mi? Vatandaşın Suçu Yoksa Bedeli Kim Ödeyecek?
BURAK BATU
BURAK BATU
Türkiye'nin Geleceği: Millet Olma İradesi
HAKAN MOR
HAKAN MOR
İHMAL ETMEYİN ARTIK!
HADİ ÖNAL
HADİ ÖNAL
SICAK SICAK ÇOK SICAK
PROF. DR. SABAHATTİN DEVECİOĞLU
PROF. DR. SABAHATTİN DEVECİOĞLU
FIFA Başkanı Neden Türk Olmasın?
METİN AKGÜN
METİN AKGÜN
24 Temmuz, 'Hakikatin ve Özgür Kelamın Nöbetidir'
DR.HASAN YAĞAR
DR.HASAN YAĞAR
AHBAP'IN PANAROMİK ANATOMİSİ
CEZMİ ORKUN
CEZMİ ORKUN
NE APTAL OL, NEDE HAİNLERE STEPNE
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
Özgür muhalefet varsa demokrasi vardır.
ERHAN DABAK
ERHAN DABAK
24 Temmuz: Bayram mı, Kara Gün mü?
Çok Okunan Haberler
Elazığ Besi OSB'de 93 Milyon TL'lik Yatırım Yerinde İncelendi
Elazığ Besi OSB'de 93 Milyon TL'lik Yatırım Yerinde İncelendi
CHP Elazığ Teşkilatında Butlan Kararı Sonrası Kriz: Kovancılar İlçe Başkanı Erol'a Tepki Gösterdi
CHP Elazığ Teşkilatında Butlan Kararı Sonrası Kriz: Kovancılar...
HÜDA PAR'dan Maden'deki Eti Gümüş İşçilerine Destek Ziyareti
HÜDA PAR'dan Maden'deki Eti Gümüş İşçilerine Destek Ziyareti
Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi-STK
Kültür - Sanat/Eğitim
Emniyet-Adliye
Sağlık - Yaşam
Spor
Manşet
Video Galeri
Yazarlar
Köşe Yazarları
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Çevre
  • Dünya
  • Genel
  • Gündem
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Video Galeri
  • Yazarlar
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

bizim mekancinsel chatmobil chat sohbetizmir chat sohbetdini chatgiftcardmall/mygiftislami chatdini chat