• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi-STK
  • Kültür - Sanat/Eğitim
  • Emniyet-Adliye
  • Sağlık - Yaşam
  • Spor
  • Manşet
  • Video Galeri Yazarlar
  • Ara
SON DAKİKA:
14:23
Elazığlı Bilardocu Yetkin Çelikel Türkiye Şampiyonu Oldu
12:41
Tutuklu İsme Forma Takdimi Elazığspor Üzerinden Kamuoyuna Verilmek İstenen bir mesaj mı…?
11:57
Fırat EDAŞ'tan İzinsiz Kazı ve Müdahalelerde Oluşabilecek Risklere Karşı Uyarı
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
  3. Suçlu bulundu: Türklük
Yayınlanma: 30 Ekim 2022 - 21:52

Suçlu bulundu: Türklük

30 Ekim 2022 - 21:52
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ

Beklendiği gibi TTB başkanı Fincancı tutuklandı. Yine beklendiği gibi partiler ve kamuoyu ikiye bölündü. Tutuklamayı doğru bulanlar kararı alkışladılar, bulmayanlar yuhaladı.

Olaylara ideolojik gözlüklerle bakılınca hakikat firar eder. Fincancı, TSK'nın operasyonlarda kimyasal silah kullandığını iddia etmişti. Üstelik  bunu bir iddia olarak değil, "kimyasal silah kullandığını görüyoruz" diyerek iddianın ötesine taşıyarak neredeyse bir tanıklığı dile getirmişti. Oysa bugüne kadar PKK'nın her sıkıştığında dile getirdiği bu konuda bırakınız delil, tek bir emare bile ortaya çıkmadı. Fincancı'nın da bir delili yok. Daha doğrusu delili PKK. Örgüte o kadar inanıyor olmalı ki, görüyoruz -ifadesini kullandı. PKK diyorsa görmek gibi bir şeydir demiş oldu.

Bir meslek kuruluşu başkanının bu tip olaylara girmek yerine mesleği ile ilgili sorunları dile getirmesi beklenirdi. İktidara muhalefetin yolu, asla PKK'ya yancılık yapmak değildir. Üstelik muhalefeti bu zeminde yürütmek iktidarın ekmeğine yağ sürmek olur. Öyle de oldu. İktidar  bilinç altındaki suçluyu buldu; Adalete Bakanı Bozdağ,  TTB'nın isminin başındaki Türk ifadesinin kaldırılacağını söyledi. Suçu işleyen Fincancı, cezalandırılmak istenen Türklük. İktidar nerede bir  arıza olsa bunu Türklükle hesaplaşmaya çeviriyor. Yeni vizyonu da zaten, Türk Yüzyılı değil, Türkiye Yüzyılı.  Ne yazık ki Türklük rahatsızlığı MHP'den de bir tepki görmüyor. 

TSK ne zaman Örgütün tepesine binse bu  ve benzeri blokajlarla karşılaşıyor. Amaç operasyonların önünü kesmek. Yalan-yanlış iddialarla uluslararası kamuoyunu Türkiye'ye karşı harekete geçirmek. PKK'nın 5-10 bin militanı dışarıdaysa onun birkaç katı içeride.  İçerdekiler  terörist kostümü giymedikleri için daha etkili oluyorlar.İnsanları daha kolay aldatabiliyorlar. Daha kolay nüfuz edebiliyorlar. Demokrasi , toplumu ayrıştırma, düşmanlaştırma, ülkeye zarar veren her lafı söyleme özgürlüğü değildir.Sınırsızlık, kaos ve anarşidir.Kimse Türk milletini bir terör örgütünün namlusuna hedef yapma özgürlüğüne sahip değildir.Bu toplumu felakete sürükler. Onca kan onca acı daha hala yetmedi mi?

KÜRT SORUNU MU?

Türkiye'nin en ağır ve çözümü zor meselesi etnik bölücülüktür. Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesinde "Yeni Başlayanlar İçin Kürt Sorunu Nedir" diye bir yazı yayınlandı. Son derece masum ifadelerle Kürt sorununun ne olduğu anlatılmaya çalışılıyordu. Mesela Kürtçe, İngilizce,Almanca ve Fransızca bir cümle verilerek  bunlardan hangisinin Kürtçe olduğunu bilmiyorsanız sizin için bir Kürt sorunu vardır deniliyor. Ülke dışındaki soydaşlarımızdan bahsetmemizden hareketle onlar soydaş da Irak'taki, Suriye'deki Kürtler niçin soydaş değil diye soruluyor. Sorunun amacı arkasından geliyor, Türklük üst kimlik değil, etnik kimlik, Kürtler asla Türk olamaz deniliyor.

Milleti etnik bir birim olarak anlarsanız hiç bir etnik grup diğeri ile kaynaşamaz, üst bir kimlik altında birleşemez. Zaten iddiada bunun için ortaya atılıyor. Oysa tüm kimlikler değişebilir kimliklerdir. Bunun renk veya ırkla alakası yoktur. Ziya Gökalp'in dediği gibi, millet bir terbiye meselesidir. Bu konuyu ileride genişçe yazacağım. Ancak şu kadarını söyleyeyim, bu ülkede bir Kürt meselesi yoktur. Kesinlikle yoktur. O isim altında bu ülkeyi bölme, vatan coğrafyasını ortadan ikiye bölerek parçalama amacı vardır.Durup dinlenmeden farklılıklara vurgu yapmak  bunun için, toplumu ayrıştırmak içindir. Türkiye'de yasalar asla etnik bir gruba üstünlük tanıma üzerine kurulmamıştır. Herkesi Türk kabul etmek zorla Türk etmek için değil, eşit muamele etmek içindir.  Bu bir demokrasi meselesi de değildir. PKK ve uzantıları demokrasi istiyorlarsa Örgüt niçin dört ülkede faaliyet gösteriyor?  Türkiye'yi demokratikleştirmek isteyen bir örgüt  sadece Türkiye'de faaliyet gösterir.  Dört ülkede faaliyet göstermek birleşik büyük Kürdistan'ı gerçekleştirmek içindir. PKK ve onun medyada köşe kapan uzantıları bütün talep ve eylemlerini bu stratejik hedefi gözeterek yapmaktadırlar. Çözüm sürecinde PKK ne istediyse verildi. Geriye bölünme kaldı. Bundan sonra bir masa kurulursa özerklik yani bölünme  konuşulacaktır. Bu da Türkiye'nin intiharıdır.  Gerçekte Kürt sorunu yok, Türkiye topraklarından bir PKK devleti çıkarma sorunu vardır. Bu yolu açmak için sorunun adı da -bilinçli olarak- Kürt sorunu olarak adlandırılıyor. Yazık ki bazıları da bu oyuna geliyor.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Özgür muhalefet varsa demokrasi vardır. - 28 Temmuz 2026
  • Yazıcıoğlu davasında yeni dönem - 26 Temmuz 2026
  • Maç Sahada Seçim Sokakta Kazanılır - 25 Temmuz 2026
  • Değişe Değişe Apo'ya Dönüşenler - 21 Temmuz 2026
  • Ulema her şeye karışır mı? - 20 Temmuz 2026
  • Artık bir muhasebe yapmak gerekmez mi? - 18 Temmuz 2026
  • 15 Temmuz ve Otokratlaşma - 15 Temmuz 2026
  • Çağ idraki ile düşünmek, her gün yeniden müslüman olmak - 11 Temmuz 2026
  • Tek sorumlu Deniz Göktaş mı? - 07 Temmuz 2026
  • Kuralsız Siyaset - 05 Temmuz 2026
  • Terörsüz Türkiye ve Overton penceresi - 03 Temmuz 2026
  • Hedeflediğiniz Türkiye bu muydu? - 01 Temmuz 2026
  • Dervişoğlu'nun çağrısı - 26 Haziran 2026
  • ZİHNİYET SORUNUMUZ - 20 Haziran 2026
  • Din siyasetin nesi olur? - 17 Haziran 2026
  • İşkenceyi savunmak - 14 Haziran 2026
  • Yargıda yandaşlık - 12 Haziran 2026
  • İsrail'i durdurmak - 09 Haziran 2026
  • Devlet aklı mı, hukuktan kaçmak mı? - 04 Haziran 2026
  • Tarihin tekerleği geriye dönmez - 31 Mayıs 2026
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23
ilan.gov.tr
Köşe Yazarları
AV. FURKAN ÖZMEN
AV. FURKAN ÖZMEN
SGK "Yanlış Emekli Ettik" Diyebilir mi? Vatandaşın Suçu Yoksa Bedeli Kim Ödeyecek?
BURAK BATU
BURAK BATU
Türkiye'nin Geleceği: Millet Olma İradesi
HAKAN MOR
HAKAN MOR
İHMAL ETMEYİN ARTIK!
HADİ ÖNAL
HADİ ÖNAL
SICAK SICAK ÇOK SICAK
PROF. DR. SABAHATTİN DEVECİOĞLU
PROF. DR. SABAHATTİN DEVECİOĞLU
FIFA Başkanı Neden Türk Olmasın?
METİN AKGÜN
METİN AKGÜN
24 Temmuz, 'Hakikatin ve Özgür Kelamın Nöbetidir'
DR.HASAN YAĞAR
DR.HASAN YAĞAR
AHBAP'IN PANAROMİK ANATOMİSİ
CEZMİ ORKUN
CEZMİ ORKUN
NE APTAL OL, NEDE HAİNLERE STEPNE
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
Özgür muhalefet varsa demokrasi vardır.
ERHAN DABAK
ERHAN DABAK
24 Temmuz: Bayram mı, Kara Gün mü?
Çok Okunan Haberler
Elazığ Besi OSB'de 93 Milyon TL'lik Yatırım Yerinde İncelendi
Elazığ Besi OSB'de 93 Milyon TL'lik Yatırım Yerinde İncelendi
CHP Elazığ Teşkilatında Butlan Kararı Sonrası Kriz: Kovancılar İlçe Başkanı Erol'a Tepki Gösterdi
CHP Elazığ Teşkilatında Butlan Kararı Sonrası Kriz: Kovancılar...
HÜDA PAR'dan Maden'deki Eti Gümüş İşçilerine Destek Ziyareti
HÜDA PAR'dan Maden'deki Eti Gümüş İşçilerine Destek Ziyareti
Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi-STK
Kültür - Sanat/Eğitim
Emniyet-Adliye
Sağlık - Yaşam
Spor
Manşet
Video Galeri
Yazarlar
Köşe Yazarları
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Çevre
  • Dünya
  • Genel
  • Gündem
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Video Galeri
  • Yazarlar
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

bizim mekancinsel chatmobil chat sohbetizmir chat sohbetdini chatgiftcardmall/mygiftislami chatdini chat