• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi-STK
  • Kültür - Sanat/Eğitim
  • Emniyet-Adliye
  • Sağlık - Yaşam
  • Spor
  • Manşet
  • Video Galeri Yazarlar
  • Ara
SON DAKİKA:
14:23
Elazığlı Bilardocu Yetkin Çelikel Türkiye Şampiyonu Oldu
12:41
Tutuklu İsme Forma Takdimi Elazığspor Üzerinden Kamuoyuna Verilmek İstenen bir mesaj mı…?
11:57
Fırat EDAŞ'tan İzinsiz Kazı ve Müdahalelerde Oluşabilecek Risklere Karşı Uyarı
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
  3. Türkiye değişim istiyor
Yayınlanma: 15 Nisan 2023 - 22:58

Türkiye değişim istiyor

15 Nisan 2023 - 22:58
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ

Türk siyasetinin en büyük arızalarından biri ayrımcılıktır. Özellikle iktidar partisi kendine oy vermeyenlere açıkça ayrımcılık yapıyor.

Onları ikinci sınıf insan gibi görüyor. Hizmet vermeye layık görmüyor. Nitekim bazı belediye başkanlarının oy vermeyen mahallelere hizmet götürmediğini biliyoruz.

Oysa siyaset, sadece partililere hizmet için değil top yekûn millete hizmet için yapılır. Ayrımcılık toplumda -yaralı- kesimler oluşmasına neden olur. Bu yaralar kaşına kaşına zayıf vatandaşlık alanları oluşturur. Bunun sonucu en hayati meselelerde bile devletin yalnız bırakılmasıdır. Onun için siyasetçi dağıtıcı değil toplayıcı olmalıdır.

Özellikle sayın Cumhurbaşkanının üslubuna dikkat etmesi gerekir. Halkın yarısını terör iş birlikçisi ilan etmek, onları milli bütünlüğün dışına itmek doğru bir tavır değil. Ülkeyi yönetenlerin şemsiyelerini tüm toplumu içine alacak şekilde açmaları gerekir.

Her seçim tekrarlanana ve artık bıkkınlık getiren suçlamalar bu seçimde de devam ediyor. Milet ittifakının altında mumla HDP'yi arayanlar var. Siyasetlerini ekonomik krizi bitirmek, vatandaşı bu pahalılıktan kurtarmak üzerine kurmak yerine ona buna çamur atma üzerine kuranlar var. Güya seçimden sonra Kılıçdaroğlu Apo'yu bırakacakmış, HDP'ye çok ağır sözler vermişmiş. Kestirmeden söyleyeyim; bu ülkede kimsenin gücü Apo'yu içeriden çıkarmaya yetmez. Bunu AKP denedi sonu yüzlerce şehit oldu. Bu iddiaların tamamı vatandaşın milli duygularını istismar ederek seçim kazanma maksadına matuf. Çözüm üretemedikleri için dinle milliyetçilikle netice almak istiyorlar.

Yerel seçimlerde ne demişlerdi: Mansur Yavaş kazanırsa su faturalarını PKK militanları kesmeye gelecek diyorlardı. Ne oldu? Yavaş belediye başkanı oldu, dört yıldır son derece başarılı belediyecilik yapıyor. Kimsenin evine su saatlerini okumaya herhangi bir PKK'lı gitti mi? Öcalan bırakılacak, anlaştılar iddiası da böyle bir yalandır. Ne yazık ki insanlarımız yüzlerce defa bu iktidar tarafından aldatılmasına rağmen aynı yalanlara inanmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu kazanırsa iktidarını bileşenleri olan İYİ Parti, Saadet ve Gelecek gibi partilerle birlikte ülkeyi yönetecek. Bu partilerin ülkenin aleyhine olacak düzenlemelere geçit vermesi mümkün mü? Sayın Akşener bin defa HDP ile bir araya gelmeyiz dedi. Gelmedi de. Şunu mu istiyorlar: Sayın Akşener çıksın HDP'ye Kılıçdaroğlu’nu desteklemeyin, Erdoğan'ı destekleyin desin. Böyle bir siyaset olur mu?

 HDP yıllardır mecliste. HDP'nin örgüt partisi olduğu seçim döneminde mi akıllarına geldi? HDP yıllardır aynı türküyü söylüyor. Kullandığı ayrıştırıcı dil yeni değil ki. Onlara İmralı yolunu AKP açtı. Apo'ya sayın demeyi suç olmaktan AKP çıkardı. Böylece bebek katili, sayın Apo oldu. Bu konularda sabıkası en kabarık parti AKP'dir. Bunca gürültünün sebebi de budur: suçlamalardan kurulup, bütün sorumluluğu başkalarına yıkmak.

Millet artık bu oyunları yutmuyor. Cebinden alınanlara, kasaba, manava, evinde kaynamayan tenceresine bakıyor. Etin kilosu bugün 400 TL. İktidar değişmezse bir buçuk yıl sonra 1000 TL olacak. Bu iyi bir şeyse hep birlikte susalım. Pahalılık artıkça iktidarı daha çok alkışlayalım. Akılsızlık bile bu davranış karşısında sönük kalır. Artık kimseyi HDP ile FETÖ ile kandıramazlar. Millet bu sefaleti, pahalılığı, yağmayı durdurun diyor. Sizin göreviniz önce vatandaşın aş ekmek iş ihtiyacını karşılamaktır diyor.Vatandaş açım, bitkinim, yorgunum dedikçe iktidar HDP, FETÖ diyor. Böyle giderse vatandaş ekmek bulmakta bile zorlanacak. Bu düzen değişmeli. Yoksa hepimiz bu yağmanın kurbanı olacağız.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Özgür muhalefet varsa demokrasi vardır. - 28 Temmuz 2026
  • Yazıcıoğlu davasında yeni dönem - 26 Temmuz 2026
  • Maç Sahada Seçim Sokakta Kazanılır - 25 Temmuz 2026
  • Değişe Değişe Apo'ya Dönüşenler - 21 Temmuz 2026
  • Ulema her şeye karışır mı? - 20 Temmuz 2026
  • Artık bir muhasebe yapmak gerekmez mi? - 18 Temmuz 2026
  • 15 Temmuz ve Otokratlaşma - 15 Temmuz 2026
  • Çağ idraki ile düşünmek, her gün yeniden müslüman olmak - 11 Temmuz 2026
  • Tek sorumlu Deniz Göktaş mı? - 07 Temmuz 2026
  • Kuralsız Siyaset - 05 Temmuz 2026
  • Terörsüz Türkiye ve Overton penceresi - 03 Temmuz 2026
  • Hedeflediğiniz Türkiye bu muydu? - 01 Temmuz 2026
  • Dervişoğlu'nun çağrısı - 26 Haziran 2026
  • ZİHNİYET SORUNUMUZ - 20 Haziran 2026
  • Din siyasetin nesi olur? - 17 Haziran 2026
  • İşkenceyi savunmak - 14 Haziran 2026
  • Yargıda yandaşlık - 12 Haziran 2026
  • İsrail'i durdurmak - 09 Haziran 2026
  • Devlet aklı mı, hukuktan kaçmak mı? - 04 Haziran 2026
  • Tarihin tekerleği geriye dönmez - 31 Mayıs 2026
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23
ilan.gov.tr
Köşe Yazarları
AV. FURKAN ÖZMEN
AV. FURKAN ÖZMEN
SGK "Yanlış Emekli Ettik" Diyebilir mi? Vatandaşın Suçu Yoksa Bedeli Kim Ödeyecek?
BURAK BATU
BURAK BATU
Türkiye'nin Geleceği: Millet Olma İradesi
HAKAN MOR
HAKAN MOR
İHMAL ETMEYİN ARTIK!
HADİ ÖNAL
HADİ ÖNAL
SICAK SICAK ÇOK SICAK
PROF. DR. SABAHATTİN DEVECİOĞLU
PROF. DR. SABAHATTİN DEVECİOĞLU
FIFA Başkanı Neden Türk Olmasın?
METİN AKGÜN
METİN AKGÜN
24 Temmuz, 'Hakikatin ve Özgür Kelamın Nöbetidir'
DR.HASAN YAĞAR
DR.HASAN YAĞAR
AHBAP'IN PANAROMİK ANATOMİSİ
CEZMİ ORKUN
CEZMİ ORKUN
NE APTAL OL, NEDE HAİNLERE STEPNE
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
Özgür muhalefet varsa demokrasi vardır.
ERHAN DABAK
ERHAN DABAK
24 Temmuz: Bayram mı, Kara Gün mü?
Çok Okunan Haberler
Elazığ Besi OSB'de 93 Milyon TL'lik Yatırım Yerinde İncelendi
Elazığ Besi OSB'de 93 Milyon TL'lik Yatırım Yerinde İncelendi
CHP Elazığ Teşkilatında Butlan Kararı Sonrası Kriz: Kovancılar İlçe Başkanı Erol'a Tepki Gösterdi
CHP Elazığ Teşkilatında Butlan Kararı Sonrası Kriz: Kovancılar...
HÜDA PAR'dan Maden'deki Eti Gümüş İşçilerine Destek Ziyareti
HÜDA PAR'dan Maden'deki Eti Gümüş İşçilerine Destek Ziyareti
Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi-STK
Kültür - Sanat/Eğitim
Emniyet-Adliye
Sağlık - Yaşam
Spor
Manşet
Video Galeri
Yazarlar
Köşe Yazarları
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Çevre
  • Dünya
  • Genel
  • Gündem
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Video Galeri
  • Yazarlar
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

bizim mekancinsel chatmobil chat sohbetizmir chat sohbetdini chatgiftcardmall/mygiftislami chatdini chat