• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi-STK
  • Kültür - Sanat/Eğitim
  • Emniyet-Adliye
  • Sağlık - Yaşam
  • Spor
  • Manşet
  • Video Galeri Yazarlar
  • Ara
SON DAKİKA:
14:23
Elazığlı Bilardocu Yetkin Çelikel Türkiye Şampiyonu Oldu
12:41
Tutuklu İsme Forma Takdimi Elazığspor Üzerinden Kamuoyuna Verilmek İstenen bir mesaj mı…?
11:57
Fırat EDAŞ'tan İzinsiz Kazı ve Müdahalelerde Oluşabilecek Risklere Karşı Uyarı
Video Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
  3. Zamansız söz kime yarar
Yayınlanma: 25 Mart 2023 - 22:42

Zamansız söz kime yarar

25 Mart 2023 - 22:42
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ

Zamanı gelmemiş fikirleri konuşmak ne kadar yanlışsa, zamanı geçmiş fikirleri  gündeme getirmek de o kadar yanlıştır. Zamanla fikir arasındaki ilişki toprakla su arasındaki ilişki gibidir. Toprağın dudakları çatladığında suyun verilme vaktidir.

Bir seçime gidiyoruz. Bir yıldır bugün olan şeyleri konuşuyor, bir noktada mutabakata varıyorsunuz. Artık mutabakatın gereğini yapmak, icaplarına göre hareket etmek gerekir. Ahde vefa aynı zamanda Kurani bir ilkedir. Kuran şöyle der: Hayır (söyledikleri doğru değildir), kim ahdine vefa eder (emanetini yerine getirir) ve Allah’tan korkarsa (zulüm, kötülük ve nankörlükten sakınırsa) şüphesiz Allah takva sahiplerini sever.(Al-i İmran, 76)

HDP,  ayrılıkçı çizgisini koruyup, terör örgütüyle  ilişkisini koparmadıkça toplum vicdanında meşruiyet bulamaz. Kanla siyaset bir araya gelmez. Siyaset kavga etmemek içindir.Siyaseti bir örgütün emellerine hasretmek dünyanın hiç bir yerinde hoşgörü ile karşılanamaz.

Bu doğru  ama onunla mücadelenin yolu boş nutuk, yahut populizm değil, akılla hareket etmek ve mecliste güçlü olmaktır. Milliyetçilik bu ülkenin sigortasıdır. Seçim arifesinde milliyetçilerin oy potansiyelini ve meclisteki gücünü azaltacak hiç bir açıklama doğru değildir. HDP ile mücadelenin yolu  bizi zayıflatmak değil, bizi büyütmektir.

HDP'nin kilit parti olmasının sorumlusu birazda milliyetçilerdir. Dağınıklığın nedeni bir -güdücünün- olmaması değil,bir yerde toplanıp güç birliği etme zekası taşımayanlardır. Her şeyi liderlerden beklemek güdülmek istemektir. Milliyetçi stratejik düşünen insandır. Hangi tasarrufunun neye mal olacağını bilir. Aklın yolu dağılmak değil, güçlü olanın şemsiyesi altında toplanmaktır.

İyi konuşmak iyidir lakin tek başına iyi politikacı olmanın kriteri değildir..Önemli olan insanlara güven vermek, sözüyle davranışları arasında mesafe olmamak, konuşmanın da susmanın da zamanını iyi bilmek, karşıtlarına hizmet edecek zamanlama hatalarından kaçınmak, beni bizde eritmektir. Bizi bende eriterek topluma öncülük edilmez. Bu tip siyasetçiler bize değil bene çalışırlar, kendileri büyürken toplumu eritirler.

İktidarı CHP'ye devretmenin mahsurlarından söz ederek -geçmişin acı hatıralarına- atıfta bulunmak belki tedbir açısından anlaşılabilir bir durum. Ancak yüzde yüz böyle olacak diye düşünmek geçmişi geleceğe taşımak onun tutsağı olmaktır. Sosyoloji değişiyor, herkes değişiyor. CHP'de değişiyor. Elbette bizde olduğu gibi orada da kafası 40 yıl öncesinde olan aynı düşmanlıkları sürdürmek isteyen insanlar olabilir. Olabilirlikleri olurla karıştırmamalıyız, biri ihtimaldir öteki gerçekliktir. Olabilire gerçeklik kisvesi giydirirseniz hiç hareket edemez, her şeyinizle geçmişte kalırsınız. Doğru olan önce birbirimizin bugününe bakmaktır.

Erdoğan denendi ve ülkeyi nereye götürdüğü görüldü. Onunla devem etmek bir ülkenin batışına çanak tutmaktır. Kılıçdaroğlu denenmedi, ne yapacağını, nasıl yöneteceğini ancak denedikten sonra öğreneceğiz.Denemeden ne yapacağını söylemek spekülasyondan başka anlam ifade etmez. Kaldı ki bu ülkenin yüzde 65'i sağ cenahta yer alır. Hiç bir sol parti bu büyük çoğunluğa rağmen istediği her şeyi yapamaz. Yani Kılıçdaroğlu'nu denetleyecek, sınırlayacak büyük bir kitle var. Erdoğan'ı denetleyen böyle bir kitle yoktu. Olmadığı için de her şeyi kolayca yapabildiler. Kendini İslam'la özdeşleştiren bir partiyi sınırlamak zordur.Dinin dokunulmazlığı ona da dokunulmazlık sağlar. İnsanlar onunla mücadeleyi dinle mücadele gibi görür. Bu kadar yanlışa, kötü yönetime, yolsuzluğa rağmen daha hala iktidar partisi dibi görmemişse işte sebebi budur. Bu millet için korkulu olan azınlıkta olan tarafın iktidarı değil, çoğunlukta ve dini kullanarak politika yapanların iktidarıdır. Onun için CHP korkusu salarak  güya milliyetçilere selam çakmak çok isabetli bir yol değil. Doğru olan hep birlikte mecliste milliyetçilerin sayısını artırmaktır. Çünkü en etkili mücadele mecliste olur.Milliyetçileri zayıflatarak milliyetçiliğe hizmet olmaz.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Nafi çolak
3 yıl önce

Yanlış hatırlamıyorsam eçmişte AKP den milletvekili aday adayı olmuştunuz,aday gösterilmediğiniz içinmi CHP yi iktidar yapmak istiyorsunuz tam bir akıl tutulması CHP asla değişmez bunu en iyi sizin bilmeniz gerekmez mi? Müslüman şahsi çıkarları için batıla meyletmez.

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (0)

Yazarın Diğer Yazıları

  • Özgür muhalefet varsa demokrasi vardır. - 28 Temmuz 2026
  • Yazıcıoğlu davasında yeni dönem - 26 Temmuz 2026
  • Maç Sahada Seçim Sokakta Kazanılır - 25 Temmuz 2026
  • Değişe Değişe Apo'ya Dönüşenler - 21 Temmuz 2026
  • Ulema her şeye karışır mı? - 20 Temmuz 2026
  • Artık bir muhasebe yapmak gerekmez mi? - 18 Temmuz 2026
  • 15 Temmuz ve Otokratlaşma - 15 Temmuz 2026
  • Çağ idraki ile düşünmek, her gün yeniden müslüman olmak - 11 Temmuz 2026
  • Tek sorumlu Deniz Göktaş mı? - 07 Temmuz 2026
  • Kuralsız Siyaset - 05 Temmuz 2026
  • Terörsüz Türkiye ve Overton penceresi - 03 Temmuz 2026
  • Hedeflediğiniz Türkiye bu muydu? - 01 Temmuz 2026
  • Dervişoğlu'nun çağrısı - 26 Haziran 2026
  • ZİHNİYET SORUNUMUZ - 20 Haziran 2026
  • Din siyasetin nesi olur? - 17 Haziran 2026
  • İşkenceyi savunmak - 14 Haziran 2026
  • Yargıda yandaşlık - 12 Haziran 2026
  • İsrail'i durdurmak - 09 Haziran 2026
  • Devlet aklı mı, hukuktan kaçmak mı? - 04 Haziran 2026
  • Tarihin tekerleği geriye dönmez - 31 Mayıs 2026
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23
ilan.gov.tr
Köşe Yazarları
AV. FURKAN ÖZMEN
AV. FURKAN ÖZMEN
SGK "Yanlış Emekli Ettik" Diyebilir mi? Vatandaşın Suçu Yoksa Bedeli Kim Ödeyecek?
BURAK BATU
BURAK BATU
Türkiye'nin Geleceği: Millet Olma İradesi
HAKAN MOR
HAKAN MOR
İHMAL ETMEYİN ARTIK!
HADİ ÖNAL
HADİ ÖNAL
SICAK SICAK ÇOK SICAK
PROF. DR. SABAHATTİN DEVECİOĞLU
PROF. DR. SABAHATTİN DEVECİOĞLU
FIFA Başkanı Neden Türk Olmasın?
METİN AKGÜN
METİN AKGÜN
24 Temmuz, 'Hakikatin ve Özgür Kelamın Nöbetidir'
DR.HASAN YAĞAR
DR.HASAN YAĞAR
AHBAP'IN PANAROMİK ANATOMİSİ
CEZMİ ORKUN
CEZMİ ORKUN
NE APTAL OL, NEDE HAİNLERE STEPNE
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
AV.DR.İRFAN SÖNMEZ
Özgür muhalefet varsa demokrasi vardır.
ERHAN DABAK
ERHAN DABAK
24 Temmuz: Bayram mı, Kara Gün mü?
Çok Okunan Haberler
Elazığ Besi OSB'de 93 Milyon TL'lik Yatırım Yerinde İncelendi
Elazığ Besi OSB'de 93 Milyon TL'lik Yatırım Yerinde İncelendi
CHP Elazığ Teşkilatında Butlan Kararı Sonrası Kriz: Kovancılar İlçe Başkanı Erol'a Tepki Gösterdi
CHP Elazığ Teşkilatında Butlan Kararı Sonrası Kriz: Kovancılar...
HÜDA PAR'dan Maden'deki Eti Gümüş İşçilerine Destek Ziyareti
HÜDA PAR'dan Maden'deki Eti Gümüş İşçilerine Destek Ziyareti
Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi-STK
Kültür - Sanat/Eğitim
Emniyet-Adliye
Sağlık - Yaşam
Spor
Manşet
Video Galeri
Yazarlar
Köşe Yazarları
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Çevre
  • Dünya
  • Genel
  • Gündem
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Video Galeri
  • Yazarlar
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

bizim mekancinsel chatmobil chat sohbetizmir chat sohbetdini chatgiftcardmall/mygiftislami chatdini chat